Bouw woningen Beemdgras in de Piekenhoef gestart

Beemgras grondwerk juni17De bouw van de acht woningen Beemdgras in de Piekenhoef is in juni van start gegaan. Deze aantrekkelijke rij- en hoekwoningen komen aan de Piekenhoefhoefstraat in Berghem. Woningen met een frisse, eigentijdse uitstraling die erg in trek zijn bij starters. In oktober staat de volgende bouwstroom gepland; dan start de bouw van de huizen aan het Speenkruid en het Bospark.

Open Coffee Berghem op 2 juli in De Notelaar

open koffieOp 2 juli aanstaande is het weer Open Coffee in Berghem. Dit keer is de locatie De Notelaar, Waterstraat 3 in Berghem. De avond start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. De spreker deze avond is Berghem Sport.

Den Helder -Maastricht run SBTK doet mee

 

berghem tegen kankerGraag willen wij jullie laten weten dat wij a.s. weekend deelnemen aan de HELMALOOP. NEDERLANDS MOOISTE EN LANGSTE ESTAFETTELOOP WAARMEE JE GOEDE DOELEN STEUNT

Deze estafette loop gaan wij vanuit Stichting Berghem Tegen Kanker meelopen Lopers, chauffers, begeleiders, verzorging en masseurs gaan allemaal mee vanuit Berghem. De start is van vrijdag op zaterdag nacht om 02.00 uur.

 

Gezellige eerste editie Songfesti Falderi Faldera

songfestivalZaterdagavond 13 mei was in café Roots de eerste editie van het Volledig Incorrecte Songfesti Falderi Faldera: een avondje songfestival kijken met daarbij ongezouten commentaar, een toto met mooie prijzen en uiteraard veel schik en gezelligheid. Op twee grote schermen werden de prestaties van de artiesten bekeken, natuurlijk vooral die van het Nederlandse Og3ne. De aanwezigen vulden ondertussen een toto in. Ze voorspelden de uitslag, maar ook zaken als lelijkste jurk en de hoeveelheid punten die Nederland van Duitsland zou krijgen. Erwin v.d. Wouw deed dit als beste en mag zich een jaar lang Roots Songfestifanaat nummer 1 noemen!

Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Berghem: wandelaars gezocht

bevrijdingsvuurBerghem (Oss): Traditiegetrouw wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 Mei plein In Wageningen. Het Bevrijdingsvuur is het symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede en vrijheid. In de nacht van 4 op 5 mei ontsteekt de burgemeester van Wageningen tijdens de ceremonie het vuur voor het historische Hotel de Wereld. In 1945 is in Hotel de Wereld de capitulatie getekend. Vanaf deze historische locatie trekken loopgroepen het land in om het vuur te verspreiden. Het is een belangrijk moment voor Nederland in de overgang van het herdenken op 4 mei en de viering van de verkregen vrijheid op 5 mei.

‘Docus de Das wordt wakker!’ op 2e Paasdag

Vrienden Docus A5 flyer Docus wordt wakker 17 april 2017Vorig jaar werd de speelmiddag op 2e Paasdag weggeblazen door harde wind en regen. Dit jaar is Docus de Das er zeker van dat het een hele mooie dag gaat worden. Want alle kinderen zijn uitgenodigd om Docus de Das wakker te maken en samen te spelen! De Vrienden van Docus de Das organiseren de speelmiddag ‘Docus de Das wordt wakker!’ op 2e Paasdag 17 april vanaf 14.00 uur midden op het Avonturenpad aan de Udensedreef in Schaijk.

zondag 9 april open dag

TheovdCampDe lente is weer begonnen! Tijd om lekker buiten bezig te zijn! De tuin in orde maken en gaan genieten van de zon. Om wat ideeën op te doen hebben wij, SIERBESTRATING Theo vd Camp OSS, onze siertuin weer gevuld met het nieuwste assortiment tuintegels en betonproducten van diverse leveranciers.Om de LENTE feestelijk te vieren houden we a.s. zondag 9 april open dag we zien u graag op zondag tussen 10.00-17.00u ons adres: Randmeer 18, 5347 JW Oss.Met leuke activiteiten voor de kinderen.

Uitnodiging voor de feestelijke opening van de Berghse Tafel

BERGS LEVENBerghsLeven werkt met een fysieke ontmoetingsplek in de Berchplaets en heeft de beschikking over een digitaal ontmoetingspunt waar vraag en aanbod bij elkaar komen. BerghsLeven wil in principe zelf geen activiteiten organiseren of uitvoeren maar zoveel mogelijk gebruik maken van de bestaande organisaties en voorzieningen. BerghsLeven is van ons allemaal. Daarom is het belangrijk zoveel mogelijk een goede samenwerking met de Berghse verenigingen, zorgaanbieders en organisaties te realiseren. Samen staan we sterk voor een mooi, sociaal en leefbaar Berghem De leden van de werkgroep BerghsLeven stellen het zeer op prijs u op zondag 2 april om 14.00 uur te mogen ontmoeten bij de feestelijke opening van de eerste Berghse Tafel.
Met vriendelijke groet,
Joep Verhoeven, voorzitter werkgroep BerghsLeven

Zomertijd

zomertijdIn de nacht van 25 op 26 maart wordt de klok weer een uur vooruit gezet. Een uurtje minder slapen dus,

NIEUW IN BERGHEM: LIJSTENMAKERIJ 'AAN 'T HUIS'.

portretLijstenmakerij 'Aan 't Huis' in Berghem opent officieel haar deuren. Na meer dan 15 jaar de lijsten te hebben verzorgd voor de schilderijen en tekeningen voor de opdrachtgevers van zijn vrouw Carroline van Dijk (portretschilder), gaat Joachim van Dijk nu ook lijsten maken voor iedereen in Berghem en omstreken.

Nieuw logo voor Berghem Bruist

BerghemBruist logo2017Na 16 jaar heeft Berghem Bruist vanaf nu een nieuw logo. Berghem Bruist is een 2-jaarlijks evenement waarbij lokale verenigingen en bedrijven zich kunnen presenteren aan het publiek. Sinds vorig jaar is Berghem Bruist de weg van vernieuwen ingeslagen.

Grote en gezellige Carboot sale Berghem sport/Sportpark De Koppelsteeg:

Carbootsale Berghemsport posterBerghem Sport organiseert op 1e Paasdag een grote Carboot sale op het sportpark de Koppelsteeg aan de Osseweg te Berghem. Deze actie is bedoeld om geld op te halen voor het realiseren van de nieuwbouw van Berghem Sport. Het is verder de bedoeling om dit evenement weer jaarlijks te laten terugkeren en deze rommelmarkt zoals vroeger weer te laten uitgroeien naar een gezellig en goed bezocht evenement. Er zijn volop plaatsen, maar vol is vol, dus wees er wel snel bij.  Verder zal er vanaf 14.30 uur een Veiling worden gehouden met oa gesigneerde sportartikelen en voor de kleintjes is er een springkussen. De Carboot sale is van 09.00 uur tot 16.00 uur en info is mogelijk via    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    of via 06-15301042 of 06-53154041. De entreeprijs is € 1,50 en kinderen tot 12 jaar gratis.

KPJ Berghem bestaat 90 jaar!

Receptie kaart KPJ 2017 NEWSTEHierbij willen wij u graag uitnodiging voor deze receptie op zaterdag 18 maart 2017. U bent van harte welkom van 14:00 tot 17:00 uur. Er is mogelijkheid tot feliciteren tussen 14:00 en 16:00 uur. Daarna zullen we de receptie afsluiten met een spectaculaire wedstrijd tussen het oud eerste en het huidige eerste team van Berghem.
Plaats:  Ons Huukske (KPJ-clubhuis)  Sportpark de Koppelsteeg Osseweg 63 in Berghem

KLUSSENDIENST EN TUINONDERHOUD ONS WELZIJN ZOEKT VRIJWILLIGERS

Logo Ons welzijnVoor de Klussendienst en Tuinonderhoud in de gemeenten Oss, Bernheze, Landerd en Grave is ONS welzijn op zoek naar handige mannen en vrouwen die hun hand niet omdraaien voor een klusje in en om het huis.
Vrijwilligers van de Klussendienst verrichten kleine klussen voor mensen die dat zelf niet (meer) kunnen. Het gaat om kleine reparaties in en om het huis. Dat kan van alles zijn: een lekkende kraan repareren, de verwarming bijvullen. Vrijwilligers van Tuinonderhoud zorgen ervoor dat een tuin toonbaar blijft: wieden, maaien, een heg knippen en eenvoudig snoeiwerk. Het is maar een kleine greep uit alle voorkomende werkzaamheden.