Dorpszeskap senioren 2017 (2)

2017 06 25 S6Kamp 4261Zondag werd voor de 30e keer de Dorpszeskamp voor senioren gehouden. Ook van deze jubileumversie een tweede serie foto's. Met als toegift later op de middag een BBQ, muziek van DJ Smiley en een optreden van zanger Brian Voet. Twee vrijwilligers die al 30 jaar hun steentje in de organisatie en opbouw hebben bijgedragen werden nog eens extra in het zonnetje gezet: Willy Gremmen en Hans van de Wetering. En natuurlijk was er de prijsuitreiking... met twee teams die gelijk eindgden! De volledige uitslag kunt u vinden in een item hierna. Foto's: Bert Akkermans.

Seizoensontknoping Zomeravondvoetbal

Op één avond beide kampioenen bekend!?
In beide competities nog 2 kandidaten voor het kampioenschap en ze spelen nog tegen elkaar ook!
Zorg dat je dit niet mist en aanschouw dit spektakelstuk vanavond!

30e editie Dorpszeskamp

AD22282De 30e editie van de Dorpszeskamp georganiseerd door KPJ Berghem ging gepaard met wat kleine regenbuitjes maar al met al was het toch weer een gezellige en sportieve dag .

Foto's : Ad Megens (klik op "Lees meer" voor de foto's)

"Turboknallers" winnaars Jeugdzeskamp 2017

AD22008Na een gezamelijke warming-up begon de jeugd wederom aan een spannende en spectaculaire jeugdzeskamp georganiseerd door KPJ Berghem . Op deze iets te frisse zaterdag was het dan toch eindelijk gelukt voor het team "Turboknallers" om als eerste te eindigen waar het de laatste twee jaren genoegen moest nemen met een derde plaats , proficiat !!

Foto's : Ad Megens (klik op "Lees meer" voor de foto's)

DIGITAAL INSCHRIJVEN VOOR EEN BOUWPLEK IN 'DE KNOLLENSCHUUR'

Beste wagenbouwers, de inschrijving voor een bouwplek in "De Knollenschuur" is geopend. Vanaf dit jaar kan men zich alleen digitaal aanmelden. De commissies Bouwbegeleiding en Dé Verlichte Optocht hebben het jullie gemakkelijk gemaakt en een centraal inschrijfformulier gemaakt.

D’n Bèrgse wielerronde: veel jeugd op de pedalen.

D n Bèrgse wielerronde flyer 2jul17 page 001Op zondag 2 juli ademt Berghem weer wielersferen. Jeugdwielrenners strijden om de podiumplaatsen bij D’n Bèrgse wielerronde. En voor alle jeugd van 7 tot 12 jaar is er de Dikke Banden Race: met eigen fiets racen op een echt wielerparcours.

10 van Berghem 2017

 

10vanBerghemOp vrijdag 1 september 2017 vindt in het centrum van Berghem opnieuw de 10 van Berghem plaats de start is op het Meester Gielenplein.
INSCHRIJVING vanaf 17.30 u in “De Berchplaets”

 • PROGRAMMA:
  18.55 uur   1.1 km  Jongens/meisjes t/m 7 jaar
  19.00 uur   1.1 km  Jongens/meisjes 8 t/m 11 Jaar
  19.30 uur   3.2 km  Jongens/meisjes 12 t/m 15 jaar
  19.30 uur   5 km Mannen en vrouwen
  19.30 uur  10 km Mannen/vrouwen-div. cat.

Lees meer >>>

 

Informatiebijeenkomst Berghem Bruist

p1000429Vandaag werd in Het Reut een informatiebijeenkomst gehouden van Berghem Bruist. Dat was niet toevallig in die wijk, want op 17 september a.s. is Het Reut "the place to be". Vele verenigingen, instanties en bedrijven zullen zich dan presenteren voor het Bèrgs publiek. Hopelijk neemt de organisatie het mooie weer van vandaag mee naar 17 september, maar genieten wordt het sowieso.
Klik op "lees meer" voor enkele foto's van Sandra en Anouk Bouwman

Buitenspeeldag 2017

2017 06 14 2440In Berghem hadden zich weer 11 straten ingeschreven voor de Buitenspeeldag 2017. Wethouder Van Geffen opende in een springkussen op Het Reut dit speelevenement voor de jeugd. Onder een stralende zon kregen de organisatiecomités loon naar werken. In elke straat kon men diverse spellen uitproberen, maar een springkussen en stoepkrijten stonden in bijna iedere straat op het speelmenu. Foto's: Bert Akkermans.

INFORMATIEAVOND SPORTPARK DE KOPPELSTEEG

Gemeente Oss gaat de komende maanden aan de slag met de aanpassingen op Sportpark De Koppelsteeg in Berghem. Op maandag 19 juni is er een informatieavond.

 • 20:00 uur
 • clubgebouw van Berghem Sport
 • Osseweg 49 Berghem

Taekyon Berghem stijgt boven zichzelf uit op Nederlands Kampioenschap

Taekyon Berghem NK 2017Op zondag 11 juni waren in Vianen de Nederlandse Kampioenschappen taekwondo. Er kon gestreden worden op verschillende onderdelen. De leden van Taekyon Berghem stegen wederom boven zichzelf uit en presteerden enorm goed: met zestien deelnemers werden 31 individuele en 2 teamprijzen gewonnen.
Op het onderdeel hoogtesprong werden de volgende prijzen behaald:

Avondvierdaagse 2017 - Dag 4

2017 06 09 A4D 4 2158Vrijdagavond de laatste route van de avondvierdaagse. De deelnemers van de 5 km deden uitgebreid de nieuwbouwwijk Piekenhoef aan. De 10 km wandelaars liepen weer verder, door het bos naar de Rijsvensestraat en via het Ganzenven en Hoefstraat over Piekenhoef naar het Meester Gielenplein waar familie, bloemen, een verrassing en de welverdiende medaille wachtten. Bij de finish werd iedereen ingehaald met de vrolijke noten van Nie Perse. Foto's: Bert Akkermans.

Avondvierdaagse 2017 - Dag 3

2017 06 08 A4D 3 1761Op de derde dag kregen de wandelaars een ommetje door de polder als route voorgeschoteld, de 5 km over De Geer en via 't Gement en Harenseweg terug naar het Meester Gielenplein. De route van de 10 km ging nog wat verder, via het Durendseind en Hemelrijk konden zij weer aansluiten op de route naar het centrum. Foto's: Bert Akkermans.

Avondvierdaagse 2017 - Dag 2

2017 06 07 A4D 2 1460Woensdagavond maakten de 5 km wandelaars een uitstapje naar industrieterrein Danenhoef en weer terug richting Berghem. De deelnemers op de 10 km afstand gingen nog een stukje verder en door het bos via de Naaldhof en de fietsbrug in de Rijsvensestraat weer terug naar centrum Berghem. Onderweg op Piekenhoef kon men nog genieten van de muziek- en versnaperingwagen van CV 't Smidje en Cor ôk. Foto's: Bert Akkermans.

Bouwkavels in de gemeente Oss

Gemeente Oss verkoopt 29 zelfbouwkavels op drie mooie locaties in Oss. Voor iedereen die zelf een huis wil bouwen. De grootte van de kavels is tussen de 216 m2 en 913 m2. De prijs is vanaf 53.460 euro exclusief BTW.

·        15 kavels in Piekenhoef, locatie Boterbloem;

·        12 kavels in Lith Oost fase 2;

·         2 kavels in Horzak.

Een overzicht van de beschikbare kavels staat vanaf 12 juni op www.WoneninOss.nl

Avondvierdaagse 2017 - Dag 1

2017 06 06 A4D 1 1156Dinsdagavond om 18.00u vertrok er een bonte stoet wandelaars vanaf het Meester Gielenplein voor de eerste etappe van de Avond4Daagse van SJJ Berghem. De route van de 10 km ging richting Hoessenbosch en de wandelaars van de 5 km route maakten een tochtje richting Hoessenboslaan en via Piekenhoef en Berghem Zuid terug naar de finish. De eerste dag zat er op met lekker wandelweer, de laatste binnenkomers hielden het niet helemaal droog, maar die paar druppels konden de wandelpret niet drukken. Foto's: Bert Akkermans.

Demi van Dinther, Nederlands kampioen fietscross

AD11796Zondagavond rond de klok van zes uur stonden familie, vrienden en kennissen de kersverse kampioene op te wachten . Na een spannende finale tijdens dit kampioenschap in Kampen , georganiseerd door NFF , hebben we in Berghem een Nederlands Kampioene Fietscross in de persoon van Demi van Dinther . Van Harte gefeliciteerd !!

Foto's : Ad Megens (klik op "Lees meer" voor de foto's)

Landelijke Buitenspeeldag 2017 14 juni

buitenspeeldag 2017De Landelijke Buitenspeeldag 2017 zal plaatsvinden op 14.06.17. De feestelijke opening zal worden verricht door wethouder Kees van Geffen en wel op het grote speelveld aan het begin van 't Reut. Tijdstip 14.00 uur.
Deelnemende straten:
Piekenhoef:
Dotterbloem, Maishof, Havikskruid, Rabarberveld, Boterbloem, Tarwestraat.
Berghem centrum:
Wilhelminasingel, Mgr. Bekkersstraat, Astronautenwijk (aanvrager Oosterdstraat)
't Reut,
Deursenseweg.
 

FarmOlympics op de Beestenbergh

2017 05 28 PB1 2966Ook op kinderboerderij De Beestenbergh een tropisch-warme en zonnige dag. Waarbij de hele dag spelletjes op het programma stonden in het teken van de FarmO'lympics. Met als extra 's morgens rond 11.00u schaapscheren door Henk. En in de namiddag werden de namen onthuld van de nieuwe kalfjes: 'Mona' en 'Milka' (naamgever Ticho Megens) en mochten de kalfjes voor het eerst naar buiten. Een fantastische dag waarbij verfrissend water welkom was. Foto's: Peter van den Berg.

Puur genieten bij het KPJ Beachhandbal

P1000218Zondag 28 mei was het gelukkig niet zo extreem heet als op zaterdag, maar met een graadje of 26 tot 28 was het toch echt strandweer. En gelukkig hoefden we daar in Berghem niet voor in de file te staan omdat bij Willy van Erp aan de Hoessenboslaan het jaarlijkse KPJ Beachhandbal georganiseerd werd. Met 14 deelnemende teams en vele supporters was het strand daar goed gevuld. En de goed-ingesmeerde gladiatoren (m/v) vochten voor elk punt. Uiteindelijk werd de finale gespeeld tussen C.V. 't is maor wa en de Olympia Legends. Die laatste ploeg mocht met een eindstand van 29-26 de hoofdprijs in ontvangst nemen.
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Gezellige ontvangst Helmarun-team in de Berchplaets

_AD11657.jpgMissie volbracht! Er is veel gesproken, ge-Facebook-t en getwitterd over de loopwedstrijd van 420 km van Den Helder naar Maastricht, waar dit jaar ook de Stichting Berghem tegen Kanker voor het eerst aan meedeed. En omdat velen toch wel benieuwd waren hoe dit verlopen was, was het gezellig druk bij de ontvangst in de Berchplaets. En belangrijk: de hele actie heeft 4000 euro opgeleverd voor de goede doelen Kika en Mappa Mundo.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Ad Megens

In de startblokken voor de Helma-run

p1000037.jpgVrijdagmiddag na 17:00 uur begint de spanning bij Stichting Berghem tegen Kanker al wat op te lopen. Want over enkele uren vertrekt de 'karavaan' naar Den Helder om zaterdagmorgen om klokslag 3:00 uur van start te gaan met de estafetteloop naar Maastricht. Vooraf moet natuurlijk nog alles netjes ingeladen worden, moeten er broodjes voor onderweg gesmeerd worden en wordt ook nog even gezamenlijk gegeten om elkaar nog wat aan te moedigen. It giet oan!
Klik op "lees meer" voor de foto's met de routekaart en het verwachte tijdschema.

Taekyon Berghem doet het goed op Open NW Veluwe touernooi

logo taekyonberghemOp zaterdag 13 mei was in Elburg het Open Noord-West Veluwe toernooi, een ITF-taekwondo toernooi. Aan dit toernooi namen ook een aantal leden van Taekyon Berghem deel, met goede resultaten.   Op het onderdeel tuls wist Lieke van den Berg een mooie 2e plek te behalen. Huberto van de Wetering presteerde hetzelfde bij de senioren heren A.   Op het onderdeel sparring wist Benthe Matthieu een mooie 3e plek te veroveren. Er was een overvloed aan eerste prijzen: Danique Boelhouwer, Jesse Broeren, Bjorn van Krieken, Niek Landman, Huberto van de Wetering en Imke van der Zande waren allen de beste in hun klasse en wisten het goud mee naar huis te nemen.   Met 9 prijzen was het dus een geslaagde dag voor de leden van Taekyon Berghem.

Herfstzon dagreis naar Blegny, België

2017 05 08 09 Hfz Dagreis 4312Maandag 8 en dinsdag 9 mei maakte Seniorenvereniging De Herfstzon de jaarlijkse dagreis. Deze keer stond er een buitenlands uitstapje op het programma. Elke dag vertrokken er twee bussen met senioren richting België, om er een bezoek te brengen aan de kolenmijn in Blegny. Voor het diner werd het Limburgse Vaals aangedaan. Voor meer info en foto's svp de site van Seniorenvereniging De Hefstzon bezoeken. Foto's: Piet Droomers.