Dorpszeskap senioren 2017 (2)

2017 06 25 S6Kamp 4261Zondag werd voor de 30e keer de Dorpszeskamp voor senioren gehouden. Ook van deze jubileumversie een tweede serie foto's. Met als toegift later op de middag een BBQ, muziek van DJ Smiley en een optreden van zanger Brian Voet. Twee vrijwilligers die al 30 jaar hun steentje in de organisatie en opbouw hebben bijgedragen werden nog eens extra in het zonnetje gezet: Willy Gremmen en Hans van de Wetering. En natuurlijk was er de prijsuitreiking... met twee teams die gelijk eindgden! De volledige uitslag kunt u vinden in een item hierna. Foto's: Bert Akkermans.

Seizoensontknoping Zomeravondvoetbal

Op één avond beide kampioenen bekend!?
In beide competities nog 2 kandidaten voor het kampioenschap en ze spelen nog tegen elkaar ook!
Zorg dat je dit niet mist en aanschouw dit spektakelstuk vanavond!

D’n Bèrgse wielerronde: veel jeugd op de pedalen.

D n Bèrgse wielerronde flyer 2jul17 page 001Op zondag 2 juli ademt Berghem weer wielersferen. Jeugdwielrenners strijden om de podiumplaatsen bij D’n Bèrgse wielerronde. En voor alle jeugd van 7 tot 12 jaar is er de Dikke Banden Race: met eigen fiets racen op een echt wielerparcours.

10 van Berghem 2017

 

10vanBerghemOp vrijdag 1 september 2017 vindt in het centrum van Berghem opnieuw de 10 van Berghem plaats de start is op het Meester Gielenplein.
INSCHRIJVING vanaf 17.30 u in “De Berchplaets”

 • PROGRAMMA:
  18.55 uur   1.1 km  Jongens/meisjes t/m 7 jaar
  19.00 uur   1.1 km  Jongens/meisjes 8 t/m 11 Jaar
  19.30 uur   3.2 km  Jongens/meisjes 12 t/m 15 jaar
  19.30 uur   5 km Mannen en vrouwen
  19.30 uur  10 km Mannen/vrouwen-div. cat.

Lees meer >>>

 

INFORMATIEAVOND SPORTPARK DE KOPPELSTEEG

Gemeente Oss gaat de komende maanden aan de slag met de aanpassingen op Sportpark De Koppelsteeg in Berghem. Op maandag 19 juni is er een informatieavond.

 • 20:00 uur
 • clubgebouw van Berghem Sport
 • Osseweg 49 Berghem

Taekyon Berghem stijgt boven zichzelf uit op Nederlands Kampioenschap

Taekyon Berghem NK 2017Op zondag 11 juni waren in Vianen de Nederlandse Kampioenschappen taekwondo. Er kon gestreden worden op verschillende onderdelen. De leden van Taekyon Berghem stegen wederom boven zichzelf uit en presteerden enorm goed: met zestien deelnemers werden 31 individuele en 2 teamprijzen gewonnen.
Op het onderdeel hoogtesprong werden de volgende prijzen behaald:

Taekyon Berghem doet het goed op Open NW Veluwe touernooi

logo taekyonberghemOp zaterdag 13 mei was in Elburg het Open Noord-West Veluwe toernooi, een ITF-taekwondo toernooi. Aan dit toernooi namen ook een aantal leden van Taekyon Berghem deel, met goede resultaten.   Op het onderdeel tuls wist Lieke van den Berg een mooie 2e plek te behalen. Huberto van de Wetering presteerde hetzelfde bij de senioren heren A.   Op het onderdeel sparring wist Benthe Matthieu een mooie 3e plek te veroveren. Er was een overvloed aan eerste prijzen: Danique Boelhouwer, Jesse Broeren, Bjorn van Krieken, Niek Landman, Huberto van de Wetering en Imke van der Zande waren allen de beste in hun klasse en wisten het goud mee naar huis te nemen.   Met 9 prijzen was het dus een geslaagde dag voor de leden van Taekyon Berghem.

Beachhandbal 2017

KPJ BHT facebookBeste zandhappers cq handbal liefhebbers, Inmiddels begint langzaam aan de lente aan te breken en stijgt de temperatuur weer. Ook het jaarlijkse beachhandbal toernooi georganiseerd door K.P.J. Berghem zit er weer aan te komen. Het toernooi zal dit jaar gehouden worden op  Zondag 28 Mei aanstaande bij Willie van Erp op de Hoessenboslaan tegenover WIRO Reclame.

Taekyon Berghem behaalt veel prijzen op jeugd/ junioren/ veteranen cup

logo taekyonberghemZondag 26 maart was in Vianen de jeugd/ junioren en veteranencup. Dit kleinschalige toernooi biedt een goede gelegenheid om veel wedstrijdervaring op te doen. Taekyon Berghem ging er dan ook met een aantal leden heen, waaronder enkele die voor het eerst meededen met een toernooi. Er kon gestreden op vier onderdelen: tuls, sparring, hoogtesprong en teamtuls.

Taekyon Berghem behaalt prijzen op twee toernooien!

ken czech openHet was een druk weekend voor de leden van taekwondovereniging Taekyon Berghem. Een kleine delegatie is afgereisd voor een tweedaags toernooi in Tsjechië, een ander deel van de leden was op zondag 19 maart in Middelburg te vinden voor een toernooi. Op beide toernooien werden prijzen gewonnen!
Op de Open Tsjechische kampioenschappen, een toernooi met ruim 500 deelnemers vanuit heel Europa, wist Ken Dekkers op het onderdeel sparring bij de heren -78 kg een zeer verdiende 3e plek te veroveren.

Taekyon Berghem behaalt prijzen op zeer sterk bezet Open Dutch kampioenschap.

logo taekyonberghemZondag 29 januari was in Best een van de grootste taekwondotoernooien van Europa. Voor de tweede week op rij vaardigde Taekyon Berghem deelnemers af en kwam met bekers naar huis. Bij de meisjes B klasse -160 cm behaalde Lieke van den Berk een mooie 3e plek op het onderdeel sparring.
Bij de senioren heren 2e dan behaalde Huberto van de Wetering een mooie 3e plek. De andere leden van Taekyon Berghem behaalde helaas geen prijs, maar hebben zich op dit zeer sterk bezet toernooi kranig geweerd. Met enkele 4e plaatsen en kwartfinaleplaatsen kunnen ook zij trots zijn op zichzelf.

Taekyon Berghem wint clubbokaal op Open Valkenswaardse kampioenschappen

Teakyon CustomOp zondag 22 januari was het eerste taekwondotoernooi van 2017. Dit waren de Open Valkenswaardse kampioenschappen, een toernooi dat voor het eerst in jaren weer werd georganiseerd. Met ruim 230 deelnemers was het een groot toernooi, waaraan 13 leden van Taekyon Berghem deelnamen. Er werd gestreden op de onderdelen tuls en sparring.
Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald:

Inschrijving MaasdijkMarathon geopend!

maasdijk marathon2De organisatie van de MaasdijkMarathon is blij om te kunnen melden dat er ook dit jaar weer een sportief evenement georganiseerd gaat worden voor honderden atleten. Op zondag 11 juni starten diverse disciplines vanaf de nieuwe start- en finishlocatie De Rusheuvel. Inschrijven kan vanaf vrijdag 20 januari via de website.

Jumbo-actie zorgt voor mooi bedrag Berghem Sport

_AD17462.jpgBerghem Sport ontvangt een bedrag van 3.062,80 euro om te besteden aan materiaal voor hun vereniging uit handen van de heer Peter Gielis van Jumbo Berghem . Een landelijk record van 17.956 punten werd door de leden bij elkaar gespaard . Allemaal bedankt voor de medewerking!
Klik op "lees verder" voor de foto's (Fotograaf: Ad Megens)

Veldrit Berghem is afgelast

ijsbaanDe veldrit van D'n Bèrgse wielerronde is vandaag afgelast.  Door de ijzel zal het parcours in de ochtend snel gaan verslechteren waardoor de veiligheid van de jeugdige renners niet kan worden gewaarborgd. Alle 170 deelnemers zijn deze ochtend hierover geïnformeerd.Op zondag 2 juli organiseert D'n Bèrgse wielerronde een volgende wedstrijd. Tijdens deze wegwedstrijd is er ook weer een Dikkebandenrace. Info: www.bergsewielerronde.nl

DANSTOERNOOI DANSCLUB BEATYES 8 JANUARI 2017

Logo BeatYesOp zondag 8 januari 2017 organiseert Dansclub BeatYes Berghem voor de 34e keer het garde- en showdanstoernooi onder auspiciën van de Nederlandse Danssport Organisatie. In Dorpshuis De Berchplaets zullen 350 dansers en danseressen aan het toernooi deelnemen.

Hotel de Naaldhof Hotel Berghem Open.

ltc racketsHet nieuwe jaar beginnen en starten met een tennistoernooi op de kunstgrasbanen van LTC Rackets-Berghem, nu verlicht met ledlampen.
Schrijf dan in voor Hotel de Naaldhof Hotel Berghem Open 2017.

Taekwondovereniging Taekyon Berghem presteert goed op eindejaarstoernooi!

logo taekyonberghemZondag 11 december was in Zoetermeer het traditionele eindejaarstoernooi ITF Taekwondo. Op dit toernooi kon gestreden worden op de onderdelen tuls en sparring. De leden van Taekyon Berghem deden mee en behaalde goede resultaten.

Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald:
3e plaats: Imke van der Zande, Ken Dekkers.
2e plaats: Bjorn van Krieken
1e plaats: Danique Boelhouwer, Esli van Leuken.

Taekyon Berghem scoort goed op thuistoernooi.

logo taekyonberghemZondag 27 november was in Oss het jaarlijkse Open Taekyon toernooi, een taekwondotoernooi voor jong en oud met de onderdelen Tuls en sparring. Aan dit toernooi deden niet alleen Nederlandse deelnemers mee, maar ook deelnemers uit Spanje, Schotland en Noord-Ierland.
Uiteraard deden er vanuit de organiserende vereniging veel leden mee die zeer goede resultaten behaalden.

Taekwondoverenging Taekyon Berghem scoort goed op Zeewolder Flevo Cup

logo taekyonberghem Zaterdag 8 oktober was in Zeewolde de derde Zeewolder Taekwondo Flevo Cup. Voor de leden van Taekyon Berghem was dit het tweede toernooi binnen een week. Dat deze ervaring leidt tot goede resultaten bleek wel: met vijftien deelnemers werden 17 prijzen behaald. Er kon meegedaan worden op de onderdelen tuls en sparring. Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald in verschillende leeftijds- ervarings- en gewichtsklassen

Taekyon Berghem ITF Battle Utrecht

logo taekyonberghemOp zondag 2 oktober werd in Utrecht het taekwondoseizoen geopend met de ITF Battle. Aan dit Toernooi, met de onderdelen tuls en sparring, deden verschillende leden van taekwondovereniging Taekyon Berghem mee. Op het onderdeel tuls wist Huberto van de Wetering een 1e plaats te winnen bij de senioren heren 2e dan.

Clubhuis Berghem Sport te koop.

logo BSZoals inmiddels bekend staat Berghem sport aan de vooravond van de realisering van een geheel nieuw Sportpark, inclusief andere ingang en de bouw van een nieuwe centraal gelegen kantine met kleedkamers. Vanwege die gehele verandering en nieuw te bouwen clubhuis, is ons huidige clubhuis direct gelegen aan de Osseweg straks overbodig.

10 van Berghem - nieuw parcoursrecord!

2016 08 26 5946Een tweede serie foto's van de trim-prestatieloop de 10 van Berghem voor senioren. Bij de dames liep Irene van Lieshout uit Schaijk het stokoude parcoursrecord van Marion van de Veerdonk uit de boeken. Het damesrecord op de 10 km stond sinds 1992 op 37.20. Irene van Lieshout liep een stuk sneller; het nieuwe record staat nu op 36.20. Foto's: Bert Akkermans.

Uitzending : TV Berghem (klik hier)

Voor de uitslagen van de senioren HIER KLIKKEN.